2012-10-11 11:09

EVELINA ESTOLA

Skriven av  Fredrik Joulamo
Betygsätt den här artikeln
(4 röster)

 

I vår artikelserie om "gamla" elever har turen kommit till Evelina Estola, som i somras flyttade till Kinna för att spela med Mark i Damligan. Evve som ursprungligen är från Övertorneå, är en mycket talangfull guard som i somras ingick i Damer U20-landslaget. 

Hur kom det sig att du valde att söka till BG?

Jag ville satsa på basketen och då kände jag att BG var det bästa alternativet. Jag skulle få chansen att träna och spela med några av länets, och även landets, bästa spelare och möta lag runtom i Sverige, vilket tyvärr inte var möjligt i min hemmaklubb.

 

Nu i efterhand, vad känner du var det bästa med att gå på BG?

Det fanns många bra saker med BG, inte minst alla tränare och coacher som höll hög nivå på träningar och matcher och som hade väldigt mycket att lära ut till oss elever och hjälpte oss både på och utanför planen. Kombinationen av studier och elitidrottande fungerade jättebra, vilket är jätteviktigt, samt gemenskapen som uppstod bland oss elever och klasskamrater.

Vilka tycker du är de stora skillnaderna på att spela i Ligan jämfört med Juniorbasket?

Den största skillnaden är farten i spelet. Tempot är högre och man måste agera snabbare i situationerna som uppstår. En annan skillnad är att det är mer fysiskt ansträngande i Ligan då spelare oftast är lite större och starkare.

Hur skiljer sig träningen?

Det är inte lika mycket individuell träning längre, istället ligger mycket fokus på själva spelet och att laget ska fungera tillsammans. Man blir även tilldelad en mer specifik roll/position, vilket innebär att man måste specifiera sig lite mer i hur man spelar och var på planen man spelar. Fysiskt sett är det också tuffare i Ligan.

Vad gör du vid sidan av basketen idag?

Jag jobbar som idrottslärare på en Montessoriskola.

Vilka är dina framtidsplaner, både avseende basket och livet i övrigt?

Vad gäller basket är mina planer att fortsätta jobba på, förhoppningsvis komma med i EM-truppen för damer U20 nästa sommar, fortsätta spela i ligan och kriga på för att sedan ta mig ut i Europa och spela. 
Just nu jobbar jag vid sidan av basketen, men mina planer är att till nästa höst börja studera på apotekarprogrammet.

Berätta ditt bästa/ett bra minne från din tid på BG!

Det finns många bra minnen från min tid på BG, men om jag ska välja en händelse så är det vinsten i U20 SM-finalmatchen mot Södertelge som utmärker sig lite extra. Det var en bra avslutning för oss som en månad senare tog studenten. 

Senast ändrad den 2012-10-11 11:18

Lämna en kommentar

VIDEO

Matchvideos, highlights och informations video om BG Luleå.

Samarbetspartners