2011-10-08 17:15

GUSTAV NYSTRÖM

Skriven av  Fredrik Joulamo
Betygsätt den här artikeln
(7 röster)

Först ut i vår intervjuserie om fd elever är Gustav Nyström. Gustav gick på BG 2005-2008. Han kommer ursprungligen från Luleå och Basketklubben Höken, och var efter sin tid på BG i USA, på Hope College. Därefter hamnade "Gurra" i Plannja, som sedan blev LF Basket, innan flyttlasset i somras gick till Stockholm och hans nya klubb 08 Sthlm.

Gustav är känd som en extremt atletisk spelare, och har meriter från Ungdomslandslag.

Hur kom det sig att du valde att söka till BG?

"Jag tänkte först söka friluftsgymnasiet eftersom jag älskar att åka skidor, men bestämde mig till slut för att jag ville satsa på basketen. Jag ville ge det en ordentlig chans, och då såg jag BG som det klart bästa alternativet."

Nu i efterhand, vad känner du var det bästa med att gå på BG?

"Att kunna kombinera studier med en elitsatsning på basket, det är ett väldigt bra upplägg som inte är möjligt överallt. Jag har insett detta mer och mer, eftersom jag hela tiden pluggat parallellt med min basket, även under min tid i Basketligan."

Vilka tycker du är de stora skillnaderna på att spela i Ligan jämfört med Juniorbasket?

"Framförallt är det fysiken, tempot och strukturen. Seniorbasket har betydligt större skillnader i tempot under en match. I juniorbasket där det bara är unga spelare blir det full fart hela tiden. Det inser man att det inte funkar när man får möta exv John Rosendahl eller Håkan Larsson. Då blir man bortfintad direkt. I seniorbasket måste man kunna kontrollera tempot, läsa spelet och sakta ner ibland. Det är lättare sagt än gjort ibland!"

Hur skiljer sig träningen?

"Mängden är ungefär samma som vi gjorde på BG, men eftersom fysiken skiljer sig så mycket blir träningarna tuffare."

Vad gör du vid sidan av basketen idag?

"Jag jobbar lite, ungefär en halvtidstjänst på ett företag som heter Point Transactions. De säljer betalterminaler för betalkort."

Vilka är dina framtidsplaner, både avseende basket och livet i övrigt?

"Jag har påbörjat en civilingenjörsutbildning, och tänker fullfölja den samtidigt som jag tänker fortsätta med elitbasket. Basketmässigt har jag inga personliga mål, utan siktar på att vinna SM-guld med mitt lag!"

Berätta ditt bästa/ett bra minne från din tid på BG!

"Mitt bästa minne är definitivt när vi vann U18-SM i Nacka. Vi hade ett väldigt bra lag, och trivdes tillsammans, vilket gjorde det extra roligt att vinna. Delad glädje är dubbel glädje som det så fint heter."

Vi på BG tackar Gustav för intervjun, och önskar honom all lycka med basketen och livet i övrigt!

 

Senast ändrad den 2011-10-09 07:16
Annat i den här kategorin: « EVELINA ESTOLA STEFAN NGUYEN »

Lämna en kommentar

VIDEO

Matchvideos, highlights och informations video om BG Luleå.

Samarbetspartners