BEHN:Ett-ett i matcher

Den gångna helgen spelade killarna bortamatcher mot Alvik och Norrort. Det blev förlust mot Alvik under lördagen, men vinst mot Norrort dagen efter.

Mot Alvik öppnade vi riktigt bra. Vi spelade bra lagbasket, flyttade bollen bra, men försvaret lämnade ändå en del att önska. I halvtid låg vi under, men vi kände ändå att vi hade "häng" på dem. Efter halvtid ändrades dock matchbilden helt, och inte till vår fördel.

Alvik kom ut betydligt tuffare, och la i en annan växel. Vi såg ut som att vi saknade energi helt och hållet, och allt det som vi gjort bra i första var svårt att få fram. Alvik promenerade rakt över oss utan att se bakåt, och vi hamnade bara djupare och djupare i gyttjan. Ingen bra insats alls, framför allt gällande energi och fokus.

Matchen slutade 82-56, och Alvik var definitivt det bättre laget. Jag känner att med tanke på hur vi spelade första, att en 10-15 poängförlust hade varit ett rimligt resultat. Insatsen i andra är en av de sämsta vi gjort i år, så den måste vi lära oss av.

Mot Norrort skulle det bli intressant att se om vi kunde studsa tillbaka mentalt efter en överkörning dagen innan. Redan från början kunde man ana att det skulle bli en match med mer kämpa än finlir, då inget av lagen hittade något sänk. Fram till halvtid var dock Norrort aningen starkare, och ledde med 4 poäng. I tredje blev det riktigt tufft på planen, och lagen stod verkligen upp och krigade om varje centimeter av planen. Norrort vinner tredje med 1 poäng, och gick till sista periodpausen med ledning 43-38.

I fjärde satte vi verkligen fart på försvarsspelet. Vi blev betydligt mer aggressiva, och lyckades stjäla flera bollar från motståndarna. När också vårt skytte levererade för första gången under matchen, kunde vi rycka åt oss en rejäl ledning som i aldrig släppte. Vi vann matchen med 66-60.

Norrort saknade ett par tongivande spelare, men fightades hela matchen. Vi är mycket nöjda med vår tredje vinst denna säsong, och ser fram emot flera tuffa fighter med Norrort i fortsättningsserien.

Heja på oss!

Tillbaka till början