DU19 SM: Tjejerna vidare till omgång 3

Tjejerna lyckades, precis som killarna, vinna sin grupp och är därmed direktkvalificerade till omgång 3. Där gör åtta lag upp om platserna till final-4.

Första matchen mot Luleå Stars, innehållande bl a gamla BG-spelarna Elin Setzman och Sofia Hägg, förväntades bli en tuff match. I första halvlek visades det tydligt då Stars som mest ledde med 11 poäng. Precis innan halvtid lyckas vi stjäla några bollar och minska det avståndet till 5p.I andra halvlek kommer vi ut som ett helt nytt lag med bra struktur samt med en aggressivitet som var fantastisk. Vi vänder underläget till en 12-poängs ledning efter 4-21 i tredje perioden. Denna ledning drygades ut ytterligare och slutresultatet blev 40-58.

På söndagen stod Norrort för motståndet. Även dom vann sin första match, vilket innebar att vinnaren vinner gruppen. Scenariot från fredagen upprepades. Bortalaget var klart bäst i första halvlek, men efter paus lyckas vi plocka in ett fempoängsunderläge till en ledning med 14p. Dock började Norrort närma sig på slutet och det blev ordentlig nerv i slutskedet. När sista signalen ljuder är vi fortfarande i ledning med 50-45.

VIDEO

Matchvideos, highlights och informations video om BG Luleå.

Samarbetspartners