Grabbarna tar jul med en vinst!

Den gångna helgen spelade grabbarna sina två sista matcher i första delen av Basketettan. För motståndet stod Solna/Branten och Blackeberg. Lördagsmatchen mot Solna/Branten var en tillställning mellan två bra lag. Välcoachade Solna var steget bakom i första halvan, men släppte aldrig iväg oss. Vi höll några poängs försprång enom framförallt bra försvar och bra fight om offensiva returer.

I andra halvan var Solna det vassare laget. De spelade en zon som vi fick svårt med i perioder, och kombinerat med deras fysiska spel blev det den avgörande faktorn. Solna vann till slut matchen med 6 poäng, och slutade 5.a i första halvan av säsongen. Vi fick istället ta sikte på Blackeberg under söndagen.

Ombytta roller i den matchen blev det. Blackeberg förde spelet i den första halvan, och straffade vårt försvar hårt. 48 insläppta i halvtid, och dessutom 15 offensiva returer på Blackekontot, gjorde att vi inte kände oss nöjda med vår insats. I tredje quartern steppade Bg upp rejält, vi fick igång vårt anfall på ett grymt bra sätt. Trepoängsskyttet började funka över hela offensiva planhalvan, och bakåt kontrollerade vi Blackebergs duktiga guards.

Matchen slutade 101-94 i vår favör, och vi kan gå till juluppehåll med lätta och stolta steg. 3 vinster med mersmak, och en tydlig förbättring i spel från september till idag. Nu väntar julskinka, risgrynsgröt och klappar till de snälla innan det är dags att fortsätta basketresan.

Heja på oss!

VIDEO

Matchvideos, highlights och informations video om BG Luleå.